Ένα εργοστάσιο, δεκάδες χρήσεις!

Ημέρες διεξαγωγής
Δευτέρα – Παρασκευή
Ώρες:
09.30 – 13.30 (κατόπιν συνεννόησης)
Διάρκεια προγράμματος
70 λεπτά
Κόστος
3€/άτομο
πωλητήριο μουσείου

Τι γίνεται όταν ένα εργοστάσιο κλείσει; Τι είναι «επανάχρηση»; Οι μαθητές ανεβαίνουν στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, το Παρατηρητήριο, και ανακαλύπτουν την ιστορία μοναδικών βιομηχανικών κτιρίων της Αθήνας και πώς αυτά συμβάλλουν στην πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μέσα από τη συναρπαστική εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) Athens IndustRy.

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με ιστορικές βιομηχανίες όπως το Πιλοποιείο Πουλόπουλου, η βιομηχανία μπισκότων Παπαδοπούλου ή η φαρμακοβιομηχανία ΚΟΠΕΡ Α.Ε. και εμβληματικά κτίρια της πόλης όπως το Βρεφοκομείο της Αθήνας (σημερινή Δημοτική Πινακοθήκη), μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, διαδραστικά στοιχεία και χρήσιμες πληροφορίες για την δραστηριότητά τους.

To Athens IndustRy σχεδιάστηκε από την εταιρεία Artfygio – Τεχνών το Καταφύγιο σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το Ερευνητικό Εργαστήριο Διαχείρισης της Πληροφορίας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την εταιρεία  vDimention. Τελείται υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο