Σαββατοκύριακα

Έχοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργική μάθηση μικρών και μεγάλων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου, μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και ξεναγήσεων για όλους.

Παιδιά, έφηβοι, ενήλικες και οικογένειες ανακαλύπτουν ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους, λειτουργώντας ομαδικά και φυσικά... διασκεδάζοντας!

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και βιωματικές ασκήσεις, ανακαλύπτουμε τη νεότερη ιστορία της πόλης, ερχόμαστε σε επαφή με τα εικαστικά και περιηγούμαστε σε μαγικούς ψηφιακούς κόσμους, πάντοτε με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών.

160 χρόνια made in Greece

Όλο το χρόνο

Τα «160 χρόνια made in Greece» δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τους μικρούς του φίλους παραπονεμένους! Γι΄αυτό και τα Σαββατοκύριακα, προτείνουμε δύο σούπερ συναρπαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-11 ετών! 

160 χρόνια made in Greeece. Kids edition

Ποιο υλικό πατάμε όταν περνάμε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου; Το έχεις αγγίξει ποτέ με τα χέρια σου; Έχεις τη συνταγή για να φτιάξεις τα δικά σου χρώματα;

Κάθε Κυριακή, από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, ανακαλύπτοντας τον πολύχρωμο κόσμο της ελληνικής βιομηχανίας.

Αγγίζουμε πρώτες ύλες, μέταλλα και διαφορετικά υλικά, πειραματιζόμαστε με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης, ζωγραφίζουμε, παίζουμε και φυσικά… διασκεδάζουμε! Και όλα αυτά… σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην έκθεση 160 χρόνια made in Greece

Πληροφορίες

Για παιδιά 6-11 ετών
Πότε: Κάθε Κυριακή από 27 Ιανουαρίου έως 25 Μαρτίου
Ώρες: 12.00-13.00
Πού: Αίθουσα Μηχανουργείο, Χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων έκθεσης 160 χρόνια made in Greece
*Είσοδος ελεύθερη (Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας)

*Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «160 χρόνια made in Greece. Kids edition» υποστηρίζει ο Όμιλος Τιτάν. 

Στην ανέμη τυλιγμένη
Εργαστήριο
animation

Χορεύουν άραγε οι κλωστές; Μπορεί μία κλωστή να λάμψει στο σκοτάδι;

Ο πολυβραβευμένος animator και media artist Μπάμπης Αλεξιάδης εμπνέεται από την έκθεση 160 χρόνια made in Greece και την ελληνική βιομηχανία και μας καλεί να ξετυλίξουμε το νήμα της φαντασίας μας και να συμμετάσχουμε σε ένα μαγικό εργαστήριο κινούμενης εικόνας.

Γνωρίζουμε καλύτερα την κλωστοϋφαντουργία, τον κλάδο που ουσιαστικά εγκαινίασε την εκβιομηχάνιση της χώρας, με τον πιο ξεχωριστό και δημιουργικό τρόπο! Χρησιμοποιούμε την κλωστή, ράβουμε-ξηλώνουμε και δημιουργούμε κινούμενες «ζωγραφιές» που θα ζωντανέψουν μέσα από την τεχνική του stop-motion, για να φτιάξουμε από την αρχή τη δική μας ταινία animation μικρού μήκους. Έχει και καλύτερο; Βεβαίως! Οι ιστορίες μας είναι τόσο φωτεινές που… λάμπουν στο σκοτάδι!

Πληροφορίες

Για παιδιά 6-11 ετών
Πότε: Κυριακή 4 και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Ώρες: 17.00-19.00
Πού: Κτίριο Νέο Υδαταέριο, Χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ 

Μάθε περισσότερα: 2130109325

Όλο το χρόνο

 

Στον Πύργο του Εργοστασίου

Εικαστικά παιχνίδια… από ψηλά
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά… Κι επειδή κάνει πολύ κρύο για να παίξουμε και να ζωγραφίσουμε «Στην αυλή του εργοστασίου», το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μας ανεβάζει πιο κοντά στον ήλιο για να είμαστε ζεστά… Μας καλεί, λοιπόν, να ανέβουμε «Στον Πύργο του εργοστασίου» για να απολαύσουμε τη νέα χειμερινή εκδοχή των αγαπημένων μας εικαστικών παιχνιδιών από τα 30 μέτρα ύψος!

Στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, με θέα 360 μοιρών, θα απασχοληθούμε δημιουργικά, θα έρθουμε σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και θα πειραματιστούμε με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης. Θα φτιάξουμε ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια μας και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουμε σε μικρά-μικρά κομμάτια... Θα αναρωτηθούμε «Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;» διαλέγοντας μεταλλικά και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα πάρουμε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές μας για να σχεδιάσουμε τί βλέπουμε… από ψηλά!

Πότε: Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Ώρες: 11.00-12.00
Πού: Πύργος, κτίριο Νέο Υδαταέριο (3ος όροφος)
Για παιδιά από 3 ετών+
Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/παιδί

 

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά και επιστημονικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πολλές ακόμα δημιουργικές δραστηριότητες συνθέτουν την αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια μικρών και μεγάλων: ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υπόσχεται αξέχαστες στιγμές διασκέδασης, μια φορά το μήνα.

Πότε: Επόμενη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018
Ώρες: 11.00-14.00
Πού: Δεξαμενές Καθαρισμού, Νέοι Φούρνοι, Κεντρική Αυλή
Είσοδος ελεύθερη

*Απαραίτητη κράτηση: 213 0109324 (Δευτέρα-Παρασκευή: 11.00-16.00) *Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση του αναλυτικού προγράμματος.

Τελευταία Νέα

Στον Πύργο του εργοστασίου

Εικαστικά παιχνίδια… από ψηλά Κυριακή 11 Φεβρουαρίου Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά… Κι επειδή κάνει πολύ κρύο για να παίξουμε και να ζωγραφίσουμε «Στην αυλή του εργοστασίου», το Βιομηχανικό...

Περισσότερα

Ξεναγήσεις ενηλίκων

Ακολούθησε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, θαύμασε τον σπάνιο μηχανολογικό εξοπλισμό και μάθε για το ρόλο των εργαζομένων στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και τις συνθήκες ζωής στην περιοχή...

Περισσότερα

Κυνήγι μαύρου θησαυρού... για μεγάλους

Το Κυνήγι μαύρου θησαυρού, το πιο αγαπημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μικρών φίλων του Μουσείου, έρχεται, και αυτή τη χρονιά, σε μία νέα συναρπαστική εκδοχή… για μεγάλους! Ανακάλυψε μόνος σου ή με...

Περισσότερα

Δράσεις Πολιτισμού 2016

22 μουσεία και πολιτιστικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν για ακόμη μια χρονιά τις Δράσεις Πολιτισμού 2016, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 ως τις 17.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»...

Περισσότερα

Εθελοντές στο Γκάζι!

2016-2017 Θέλεις να γνωρίσεις ένα από τα παλιότερα εργοστάσια της πόλης, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του, να ανακαλύψεις έναν σύγχρονο μουσειακό χώρο και να μεταδώσεις τη γνώση σου σε...

Περισσότερα

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | Δημιουργ…

Δημιουργική μάθηση 2016-2017 | Με χαρά σας παρουσιάζουμε το νέο μας έντυπο με τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες!

Περισσότερα