ΔΡΑΣΕΙΣ

TEDDYS’S DAY ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 2-5 ΕΤΩΝ


Ένα αξέχαστο φθινοπωρινό πρωινό στην Τεχνόπολη για τα παιδιά και τα teddies τους!

Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Για οικογένειες με παιδιά 2-5 ετών

Η αγαπημένη δράση των μικρών μας φίλων επιστρέφει! Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου διοργανώνει ένα απίθανο Teddys day, προσκαλώντας οικογένειες με παιδιά 2 έως 5 ετών και τα αγαπημένα τους teddies (λούτρινα ζωάκια, αρκουδάκια, χελωνάκια, ψάρια ή ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς) να περάσουν ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Το πρωί της Κυριακής, από τις 11.00, οι μικροί μας φίλοι θα φτάσουν στο μουσείο έχοντας μαζί το πιο αγαπημένο λούτρινο κουκλάκι τους. Εκεί, θα τους περιμένει η οικοδέσποινα των teddies, η κυρία Έλλη Τέντυ, η οποία θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους στην «καρδιά» του παλιού εργοστασίου φωταερίου, στο κτίριο των Παλαιών Φούρνων, για να «ταξιδέψει» τους συμμετέχοντες στην ιστορία του. Αμέσως μετά, μικροί και μεγάλοι θα λάβουν μέρος σε ένα απίθανο εικαστικό εργαστήριο με σκοπό να δημιουργήσουν έναν… φίλο για το αγαπημένο τους λούτρινο! Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, θα κατασκευάσουν ένα αρκουδάκι για να συντροφεύσει το αγαπημένο τους teddy στην φθινοπωρινή του βόλτα στο μουσείο!

«ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ

Την τελευταία «Κυριακή στην Αθήνα», οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν ότι είμαστε
«Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι»!

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022
Ελεύθερη συμμετοχή – Με κράτηση θέσης

Τι σχέση έχει το φως με την Πλατωνική φιλοσοφία; Τα βιβλία και τα έργα τέχνης πώς συνδέονται; Οι «Κυριακές στην Αθήνα», η αγαπημένη δράση μικρών και μεγάλων, επιστρέφει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου από τον Δήμο Αθηναίων με μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις που θα αναδείξουν τη σπουδαία έννοια της συμπερίληψης. Αυτή τη φορά, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων συνεργάζονται και δημιουργούν ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσκαλούν τα παιδιά από 5 ετών να ανακαλύψουν με διασκεδαστικό τρόπο πως είμαστε «όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι»!

Πρόκειται για την τελευταία «Κυριακή» της επιτυχημένης και ιδιαίτερα αγαπημένης σειράς δράσεων που ξεκίνησε τον Μάρτιο, προσφέροντας μία φορά τον μήνα δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture Is Athens.

Η τελευταία «Κυριακή στην Αθήνα» θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους: στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, το οποίο θα φιλοξενήσει την ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που έχει σχεδιάσει ένα απίθανο εικαστικό εργαστήριο, και στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων που συνεργάζεται με τη Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. H συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης.

 

«ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Κολοκύθες, νυχτερίδες και... φαντάσματα σε περιμένουν μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου... Αντέχεις;

Για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών
Απαραίτητη κράτηση

Τι γυρεύουν οι νυχτερίδες στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Πώς βρέθηκαν οι κολοκύθες στους Παλαιούς Φούρνους; Τι σχέση έχουν τα κεράσματα με τα… φαντάσματα;

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι, η δράση «Μια Νύχτα στο Μουσείο» επιστρέφει ξανά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να προσφέρει την πιο… τρομακτική νυχτερινή εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους! Με έμπνευση το Halloween, η ομάδα του μουσείου έχει σχεδιάσει και διοργανώνει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μια σειρά από συναρπαστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών. Από τις 17.30 έως τις 22.00, οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια διασκεδαστική και άκρως…spooky βραδιά γεμάτη παιχνίδι, χορό, εξερεύνηση και πολλές εκπλήξεις μέσα στο βιομηχανικό μνημείο που έδωσε φως στην πόλη της Αθήνας για περισσότερα από 120 χρόνια!

Οι μικροί μας φίλοι, αφού φορέσουν την πιο τρομακτική στολή τους, θα λάβουν μέρος σε ένα… φοβερό και τρομερό εικαστικό εργαστήριο. Με έμπνευση τις ιστορίες τρόμου, θα συνθέσουν τη δική τους «σκοτεινή» μακέτα, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα κι άλλα παράξενα υλικά. Και οι μεγάλοι της παρέας; Όσο τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, οι κηδεμόνες θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι μυστηρίου και γρίφων, Gas Mystery, που έρχεται σε μια πιο Halloween εκδοχή προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία απόδρασης. Το παιχνίδι πραγματοποιείται με φυσικό σκηνικό ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια του εργοστασίου, το Νέο Υδαταέριο. Θα καταφέρουν άραγε να αποδράσουν; Ο χρόνος μετρά αντίστροφα...

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ… ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!

Τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους και προσκαλούν τα παιδιά σε απίθανες δράσεις με θέμα τη διατροφή!

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ελεύθερη συμμετοχή – Με κράτηση θέσης

Γι’ ακόμη μια Κυριακή, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του μέσα από συναρπαστικές δράσεις δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή. Η επόμενη «Κυριακή στην Αθήνα» έρχεται στις 16 Οκτωβρίου και θα έχει γεύση από… αλάτι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Την προτελευταία «Κυριακή στην Αθήνα» για το 2022, τρεις χώροι του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τα παιδιά 3-12 ετών και τις οικογένειές τους σε απίθανα εκπαιδευτικά προγράμματα, αφιερωμένα στην «τέχνη» της μαγειρικής και στη μαγεία των πρώτων υλών! Τα παιδιά θα φτιάξουν πολύχρωμα πιάτα και θα ανακαλύψουν την πυραμίδα της διατροφής, θα μάθουν τι έτρωγαν οι Αθηναίοι του περασμένου αιώνα και θα «ταξιδέψουν» σε αλυκές ανά τον κόσμο! Στόχος των δράσεων είναι να αναδειχθεί η σημασία και η σπουδαιότητα της ισορροπημένης διατροφήςμε διασκεδαστικό τρόπο.

Στη δράση συμμετέχουν οι χώροι: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Κεντρική Βιβλιοθήκη, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα». H συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης ανά χώρο ενδιαφέροντος. 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ «ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ»

Τι ονειρευόταν ο Γάλλος επιχειρηματίας του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας; Ποιες ήταν οι συνθήκες εργασίας για τους εργάτες; Αλήθεια, δούλευαν στο εργοστάσιο γυναίκες; Τι δουλειά είχε ένας γιατρός στο εργοστάσιο; Ποιο ήταν το καθιερωμένο δρομολόγιο ενός φανοκόρου;

Μετά την ιδιαίτερη επιτυχία που έλαβε τον Απρίλιο, η ευρηματική θεατρική ξενάγηση «Ποιος κρατάει το φανάρι» επιστρέφει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στις 2 και 3 Νοεμβρίου, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διασκεδαστικό τρόπο. 

Μέσα από μια πρωτότυπη θεατρική διαδρομή με ξεναγό τον ηθοποιό-ερμηνευτή Χρήστο Χριστόπουλο από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι», οι επισκέπτες θα κινηθούν στους βιομηχανικούς χώρους, θα ταξιδέψουν στις εποχές και θα ανακαλύψουν βιωματικά την ιστορία του παλιού εργοστασίου και τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, ζωντανεύοντας τις μνήμες των ανθρώπων που συνέδεσαν τη ζωή τους με το εργοστάσιο και την περιοχή του Γκαζοχωρίου.

Η θεατρική ξενάγηση είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τις τεχνικές του museum theater και απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Ανακαλύψτε την ιστορία του εργοστασίου που έδωσε φως και ενέργεια στην Αθήνα για περισσότερα από 120 χρόνια με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΜΙΚΡΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΜΕ ΠΙΝΕΛΑ»

Συνδυάζεται άραγε η ζωγραφική με την κηπουρική; Πώς μπορεί ένα εργοστάσιο να εμπνεύσει ένα παιδί; Πώς φροντίζουμε ένα λουλούδι; Το αγαπημένο υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο «Μικροί κηπουροί με πινέλα» επιστρέφει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, προσκαλώντας τα παιδιά με τους γονείς τους να παίξουν και να διασκεδάσουν με δημιουργικό τρόπο.

Οι μικροί μας φίλοι ηλικίας 3-10 ετών εμπνέονται από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες! Στη συνέχεια, γίνονται «μικροί κηπουροί» και φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια ενώ μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους!

Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήριο: διάθεση, φαντασία και κατάλληλα ρούχα. «Μικροί κηπουροί με πινέλα» της Αθήνας ετοιμαστείτε να λερωθούμε! 

 

 

Πληροφορίες

Πότε: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ώρες: 11.00-12.00 & 12.00-13.00

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ/παιδί

Σημείο συνάντησης: Skywlalk, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πληροφορίες και κρατήσεις: 2130109325 (Δε-Πα 11.00-14.00)

 

Δείτε ακόμα

DIY ART LAB

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από τις πιο ευφάνταστες κατασκευές! Ακολουθώντας τις οδηγίες των σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο του DIY Art Lab και χρησιμοποιώντας απλά υλικά που...

Περισσότερα

ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΡΥΠΩΣΕ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ!

Η πρωτότυπη και διαδραστική ξενάγηση Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι, βασισμένη στις αρχές του museum theater, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για πρώτη φορά το 2016, γίνεται ψηφιακή! Ακολουθούμε...

Περισσότερα