ΘΕΣΜΟΙ

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμμετέχει κάθε χρόνο σε διεθνείς εορτασμούς που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά και τα μουσεία, μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων δράσεων. Επιπλέον, έχει θεσπίσει και δικές του δράσεις-θεσμούς που υλοποιούνται κάθε χρονιά.
 
Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Κάθε χρόνο το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει πρωτότυπες δράσεις που σχετίζονται με τη θεματική του εορτασμού που ανακοινώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων.
 
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχουν στόχο να φέρουν κοντά στο ευρύ κοινό μνημεία και χώρους πολιτισμού. Θεσπίστηκαν επίσημα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει από το 1994. Γιορτάζονται κάθε χρόνο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμμετέχει με δράσεις στο πρόγραμμα του εορτασμού τους.
 
Κυριακές στην Τεχνόπολη

Από το 2013 το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμμετέχει με δράσεις στο πρόγραμμα «Κυριακές στην Τεχνόπολη» και από το 2020 έχει αναλάβει τη διοργάνωσή του. Μία Κυριακή κάθε μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέρονται δράσεις για παιδιά 3-13 ετών και τις οικογένειές τους: εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια επιστημών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοκινητικά και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πολλές άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που προτείνει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.
 
Summer Camp στην Τεχνόπολη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει κάθε χρονιά από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το «Summer Camp στην Τεχνόπολη» για τους μικρούς μας φίλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό camp, στο οποίο κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε μία θεματική εμπνευσμένη από τις θεματικές που πραγματεύεται το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, όπως ρομποτική, τέχνη και τεχνολογία, σώμα και διατροφή, περιβάλλον κ.ά. Το Summer Camp και οι θεματικές του ανακοινώνονται τον Μάιο. 

Δείτε ακόμα

DIY ART LAB

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από τις πιο ευφάνταστες κατασκευές! Ακολουθώντας τις οδηγίες των σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο του DIY Art Lab και χρησιμοποιώντας απλά υλικά που...

Περισσότερα

ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΡΥΠΩΣΕ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ!

Η πρωτότυπη και διαδραστική ξενάγηση Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι, βασισμένη στις αρχές του museum theater, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για πρώτη φορά το 2016, γίνεται ψηφιακή! Ακολουθούμε...

Περισσότερα