Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Υπεύθυνος επεξεργασίας

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ - ΓΚΑΖΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ» και διακριτικό τίτλο «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΕ» (εφεξής η «Εταιρεία»), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πειραιώς αρ. 100, είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 στοιχ. 7. του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών/χρηστών του ιστοτόπου www.gasmuseum.gr (εφεξής ο «Ιστότοπος»), του οποίου είναι διαχειρίστρια.

Η επικοινωνία με την Εταιρεία μπορεί να επιτευχθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 210 3460981 ή μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Υπεύθυνος Προστασίας (αν υπάρχει)


Κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Η Εταιρεία συλλέγει τις παρακάτω κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών/χρηστών του ιστοτόπου:

1. To ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι επισκέπτες του ιστοτόπου καταχωρούν τις παραπάνω κατηγορίες προσωπικών δεδομένων, όταν συμπληρώνουν τα αντίστοιχα χωρία (κουτάκια), προκειμένου να εγγραφούν στο newsletter (περιοδική ηλεκτρονική ενημέρωση) του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.
2. Την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάθε άλλη κατηγορία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που οι επισκέπτες του ιστοτόπου επιλέγουν να γνωστοποιήσουν, όταν αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα στις διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καιΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
3. To ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας (υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρηθούν δύο διευθύνσεις), τηλέφωνο σταθερής τηλεφωνίας, τηλέφωνο κινητής τηλεφωνίας, αριθμός τηλεομοιοτυπίας (fax). Οι επισκέπτες του ιστοτόπου καταχωρούν τις παραπάνω κατηγορίες προσωπικών δεδομένων, όταν συμπληρώνουν τα αντίστοιχα χωρία (κουτακια), προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία παραγγελίας προϊόντος μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) που λειτουργεί στον ιστότοπο.


Σκοποί και νομικές βάσεις επεξεργασίας

Η Εταιρεία επεξεργάζεται τις παραπάνω κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό την εκπλήρωση των παρακάτω σκοπών επεξεργασίας, βασιζόμενη στις κάτωθι νομικές βάσεις επεξεργασίας:

1. Η Εταιρεία επεξεργάζεται τις κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρούν οι επισκέπτες του ιστοτόπου προς εγγραφή στο newsletter, με σκοπό την αποστολή ενημερωτικών ή διαφημιστικών μηνυμάτων σχετικά με την δράση και τις υπηρεσίες της, καθώς και με τα προϊόντα του ηλεκτρονικού καταστήματος που λειτουργεί μέσω του ιστοτόπου. Η νομική βάση για την παραπάνω επεξεργασία είναι η συναίνεση των επισκεπτών του ιστοτόπου, η οποία παρέχεται μέσω της συμπλήρωσης των απαραίτητων για την εγγραφή στο newsletter στοιχείων.
2. Η Εταιρεία επεξεργάζεται τις κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρούν οι επισκέπτες του ιστοτόπου, όταν αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στις διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν θέσει με τα μηνύματά τους οι επισκέπτες και να παράσχει το σχετικό πληροφοριακό υλικό. Η νομική βάση για την παραπάνω επεξεργασία είναι η συναίνεση των επισκεπτών του ιστοτόπου, η οποία παρέχεται μέσω της εκ μέρους τους αποστολής μηνύματος στις διευθύνσεις που η Εταιρεία χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτηση αναγκών επικοινωνίας με τους επισκέπτες του ιστοτόπου.
3. Η Εταιρεία επεξεργάζεται τις κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρούν οι επισκέπτες του ιστότοπου, όταν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια αγορά προϊόντος από το ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) που λειτουργεί στον ιστότοπο, προκειμένου να εκτελέσει την σύμβαση πώλησης μεταξύ της ίδιας ως Πωλητή και του εκάστοτε επισκέπτη ως αγοραστή. Η νομική βάση της παραπάνω επεξεργασίας είναι η εκτέλεση της σύμβασης, της οποίας συμβαλλόμενο μέρος είναι επισκέπτης του ιστοτόπου (ήτοι, το υποκείμενο των δεδομένων).


Κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Η Εταιρεία ενδέχεται να κοινολογήσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών του ιστοτόπου στους παρακάτω αποδέκτες:

1. Τρίτα πρόσωπα (νομικά ή φυσικά), με τα οποία η Εταιρείας συνδέεται συμβατικώς. Εν προκειμένω, η Εταιρεία κοινολογεί στους συμβαλλομένους της μόνο εκείνες τις κατηγορίες προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών του ιστοτόπου που είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση του αντικειμένου των μεταξύ τους συμβάσεων. Επιπλέον, η Εταιρεία αναλαμβάνει να δεσμεύσει τα τρίτα πρόσωπα ως προς την εκ μέρους τους νόμιμη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που τους κοινολογεί, μέσω της προσθήκης σχετικού όρου στις μεταξύ τους συμβάσεις ή την υπογραφή σχετικού παραρτήματος της κύριας σύμβασης.
2. Δικαστικές ή Διοικητικές Αρχές στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της Εταιρείας με δικαστική ή διοικητική απόφαση ή απόφαση Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής.
3. Τρίτα πρόσωπα (νομικά ή φυσικά) προς τα οποία η Εταιρεία υποχρεούται να κοινολογήσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών του ιστοτόπου βάσει διάταξης νόμου, κανονιστικής ή ατομική διοικητικής πράξης, δικαστικής απόφασης ή απόφασης διοικητικού οργάνου ή Αρχής.

Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτη χώρα


Η Εταιρεία δεν διαβιβάζει και δεν έχει την πρόθεση να διαδιβάσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών του ιστοτόπου σε τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς.

Χρονικό διάστημα διατήρησης των προσωπικών δεδομένων

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών του ιστοτόπου διατηρούνται από την Εταιρεία μόνο για το διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού της εκάστοτε επεξεργασίας. Η Εταιρεία δύναται να διατηρήσει τα δεδομένα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το ελάχιστο δυνατό, μόνο στις περιπτώσεις που η εν λόγω διατήρηση επιβάλλεται από διάταξη νόμου ή δικαστική ή διοικητική απόφαση.


Δικαιώματα

Η Εταιρεία αναλαμβάνει να διευκολύνει την άσκηση των δικαιωμάτων που παρέχουν ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) και η εθνική νομοθεσία, όπως ισχύει κάθε φορά, στους επισκέπτες του ιστοτόπου ως υποκείμενα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του ιστοτόπου δικαιούνται να αιτηθούν:

1. Την ανάκληση της συγκατάθεσης που έχουν παράσχει ως προς συγκεκριμένη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Εν προκειμένω, οι επισκέπτες δικαιούνται να ανακαλέσουν, οποτεδήποτε, την συγκατάθεσή τους ως προς την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που καταχώρησαν κατά την εγγραφή τους στο newsletter του ιστοτόπου ή κατά την αποστολή μηνύματος στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις επικοινωνίας της Εταιρείας.
2. Την λήψη πληροφοριών σχετικά με το είδος της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων και την πρόσβαση σε αυτά.
3. Τη διόρθωση ή την επικαιροποίηση των προσωπικών τους δεδομένων σε περίπτωση που αυτά είναι ανακριβή ή ελλιπή
4. Την πλήρη και οριστική διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων από τα αρχεία της Εταιρείας
5. Τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων
6. Την λήψη αντιγράφου του συνόλου ή μέρους των προσωπικών τους δεδομένων σε κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη από τα μηχανήματα μορφή

Η Εταιρεία αναλαμβάνει να ικανοποιήσει, δωρεάν, τα παραπάνω αιτήματα των υποκειμένων των δεδομένων χωρίς καθυστέρηση και, σε κάθε περίπτωση, εντός προθεσμίας των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του αιτήματος. Η παραπάνω προθεσμία δύναται να παραταθεί κατά εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, λαμβανομένων υπ΄ όψει της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων που εκκρεμούν ενώπιόν της. Σε αυτή την περίπτωση, η Εταιρεία αναλαμβάνει να ενημερώσει το υποκείμενο των δεδομένων για την χορήγηση της παράτασης και τους λόγους της καθυστέρησης εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του αιτήματος.

Η Εταιρεία δύναται να αρνηθεί την ικανοποίηση αιτήματος υποκειμένου των δεδομένων, μόνο εφόσον αποδείξει, με κάθε πρόσφορο μέσο, ότι δεν είναι σε θέσει να εξακριβώσει την ταυτότητα του υποκειμένου των δεδομένων.

Σε περίπτωση που τα αιτήματα των υποκειμένων των δεδομένων είναι αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία δύναται να επιβάλει την καταβολή ενός εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπ’ όψει τα διοικητικά για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας. Η Εταιρεία δύναται, εναλλακτικά, να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν δικαίωμα να υποβάλουν καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε σχέση με οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την επεξεργασία και την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων εκ μέρους της Εταιρείας. Τα υποκείμενα των δεδομένων υποβάλλουν καταγγελία στην παραπάνω Αρχή, χρησιμοποιώντας έναν από τους τρόπους υποβολής που περιγράφονται στην ιστοσελίδα της Αρχής (https:// www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,211532&_dad=portal&_schema=PORTAL).


Επικοινωνία

Οι επισκέπτες του ιστοτόπου υποβάλλουν τα παραπάνω αιτήματα σχετικά με την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους ως υποκειμένων των δεδομένων αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση . . . . Στην παραπάνω διεύθυνση μπορούν, ακόμη, να αποστέλλουν και οποιοδήποτε μήνυμα, πλην του αιτήματος ικανοποίησης δικαιώματος, που αφορά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από την Εταιρεία μέσω του ιστοτόπου.


Αυτοματοματοποιημένη λήψη αποφάσεων

Cookies

Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί τεχνολογία “cookies” τα οποία είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο φυλλομετρητή σας κατά την περιήγησή σας και στη συνέχεια στη συσκευή σας προκειμένου να γίνεται αναγνώριση του φυλλομετρητή για την προηγούμενη δραστηριότητά του.
Κάποια cookies που χρησιμοποιούμε είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του Ιστοτόπου και δεν ζητούμε τη συναίνεσή σας για να τα τοποθετήσουμε στη συσκευή σας. Είναι τα εξής:
Τα ανωτέρω cookies αποθηκεύονται για 90 ημέρες και μετά διαγράφονται


Τροποποίηση της Πολιτικής Προστασίας

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας ενδέχεται να τροποποιηθεί στο μέλλον. Κάθε αλλαγή ή προσθήκη σε αυτή θα αναρτάται στον ιστότοπο, ώστε οι επισκέπτες του ιστοτόπου να είναι διαρκώς ενημερωμένοι για τους όρους επεξεργασίας και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων. Καμία τροποποίηση της παρούσας πολιτικής δεν θα εφαρμοστεί πριν τη σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο.

 

 

Τελευταία Νέα

Κυριακη Inclusion for all

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020Το ΒΜΦ γιορτάζει με Κυριακές στην Τεχνόπολη και συναρπαστικές ψηφιακές δράσεις για όλους Κυριακή 17 Μαΐου – Inclusion for all Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων...

Περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έρχεται στο σπίτι! Έχοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργική μάθηση μικρών και μεγάλων, όλο τον χρόνο και με κάθε τρόπο, η ομάδα του Μουσείου σχεδιάζει και προτείνει...

Περισσότερα

DIY Art Lab

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από τις πιο ευφάνταστες κατασκευές! Ακολουθώντας τις οδηγίες των σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο του DIY Art Lab και χρησιμοποιώντας απλά υλικά που...

Περισσότερα

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΑΕΡΙ…

 To Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μας προσκαλεί σε ένα «ταξίδι» στο παρελθόν μέσω διαδικτύου. Ακολουθούμε την Αργυρώ Μπατσή, μουσειολόγο - μουσειοπαιδαγωγό του μουσείου, σε μια ξεχωριστή διαδρομή στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου...

Περισσότερα

Στον Πύργο του Εργοστασίου

 Ανακοίνωση Σας ενημερώνουμε ότι ακυρώνεται το εικαστικό εργαστήρι της Κυριακής 22 Μαρτίου «Στον πύργο του εργοστασίου». Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΒΜΦ σχεδιάζει και προτείνει μια σειρά από δράσεις, μέσω διαδικτύου! #HTexnopoliSpitiSou    Στον...

Περισσότερα

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Κυριακές στην Τεχνόπολη «Ένα φανταστικό πάρτι για τα 20 χρόνια Τεχνόπολη» Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 #20yrsTECHNOPOLIS Happy birthday Τεχνόπολη! Αυτή την Κυριακή 16 Ιουνίου έχουμε πάρτι γενεθλίων! Η αγαπημένη μας Τεχνόπολη γίνεται...

Περισσότερα

Π100 - Πλανήτης Τεχνόπολη

Π100: ένα (ακόμα) διήμερο που θα θυμόμαστε όλοι για καιρό! 6.000 άποικοι, μικροί και μεγάλοι, προσεδαφίστηκαν πέρυσι στον Π100 κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς! Φέρνουμε πίσω, για 2η χρονιά...

Περισσότερα

Theatrical guided tour

Theatrical guided tour  Have a gas! A theatrical tour in English ...to have a thoroughly entertaining, enjoyable and amusing time! Through a novel theatrical tour led by an actor, the gasworks, which provided the...

Περισσότερα

«Μικροί Κηπουροί με πινέλα»

«Μικροί Κηπουροί με πινέλα» Υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο κηπουρικής Κυριακή 05 Μαΐου 2019  Συνδυάζεται άραγε η ζωγραφική με την κηπουρική; Μπορεί ένα εργοστάσιο να εμπνεύσει ένα παιδί; Πώς φροντίζουμε ένα λουλούδι; Οι «Μικροί κηπουροί με...

Περισσότερα