ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΣΤΟ ΒΜΦ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σχεδιάζει και υλοποιεί μία σειρά από συναρπαστικές ψηφιακές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε με ένα κλικ. Συγκεκριμένα:

Ξενάγηση στο Μουσείο| Ακολουθούμε τους ειδικούς του Μουσείου, σε μια ξεχωριστή διαδρομή στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που γέμιζε με φως και ενέργεια ολόκληρη την πρωτεύουσα!


Ιστορίες αντικειμένων | Οι άνθρωποι του μουσείου επιλέγουν τα αγαπημένα τους αντικείμενα από τη συλλογή του Μουσείου και αποκαλύπτουν τις ιστορίες τους.


Θεατρικές αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη | Το αγαπημένο θεατρικό δρώμενο έρχεται στις οθόνες μας. Ένας ηθοποιός – ερμηνευτής μεταμορφώνεται σε γκαζιέρη και ζωντανεύει, μέσα από τις αφηγήσεις του, ιστορίες από το εργοστάσιο φωταερίου και τη γειτονιά του Γκαζιού!


VR tour «160 χρόνια made in Greece» | Ζήστε ξανά την εμπειρία της μεγάλης έκθεσης του 2018! Γνωρίστε την ελληνική βιομηχανική ιστορία μέσα από σπάνιες εικόνες, τεκμήρια και αντικείμενα, αλληλεπιδράστε με τα διαδραστικά εκθέματα. Μέσα από 3 ενότητες παρουσιάζονται 8 κλάδοι, 120 βιομηχανίες και περισσότερα από 800 αντικείμενα.


Ψηφιακή συλλογή | Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει έναν σημαντικό αριθμό συσκευών που σχετίζονται με την παραγωγή του φωταερίου, εργαλείων, μηχανημάτων και εξοπλισμού, τεκμηρίων από το ίδιο το εργοστάσιο, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 

Για τους μικρούς μας φίλους


Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι! | Ακολουθούμε τον πιο παράξενο «ψηφιακό» ξεναγό που δεν είναι άλλος από έναν αξιαγάπητο ποντικό! Ένα συναρπαστικό animated video που βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν το πρώτο εργοστασίου ενέργειας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.


DIY Art Lab | Τα παιδιά ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από τις πιο ευφάνταστες κατασκευές, ακολουθώντας τις οδηγίες των σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο του DIY Art Lab και χρησιμοποιώντας απλά υλικά που έχουμε σπίτι.


Video games | Τα παιδιά ανακαλύπτουν με τον πιο ξεχωριστό τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου μέσα από δύο συναρπαστικά video games για παιδιά που σχεδίασε η ομάδα Antidot Design Studio.

 

Εικαστικά εργαστήρια | Παιχνίδια, κρυπτόλεξα, λαβύρινθοι και εικαστικές δραστηριότητες, με έμπνευση από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, το Μουσείο και την πόλη μας! Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να βάλουν χρώμα στο εργοστάσιο, να βρουν κρυμμένες λέξεις, να φωτίσουν την πόλη, να λύσουν κουίζ, να γνωρίσουν την Αθήνα και τα μνημεία της!

 

Το περιεχόμενο των ψηφιακών δράσεων εμπλουτίζεται διαρκώς. Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
    • τηλεφωνικά: 2130109325 & 2130109300 (Δευ. - Παρ. 10:00-17:00)
    • μέσω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
    • μέσα από τα social media (Facebook: @IndustrialGasMuseum / @technopoliscityofathens, Instagram: technopolis_athens) και το κανάλι της Τεχνόπολης στο Youtube (TechnopolisCityofAthens)

Δείτε ακόμα

DIY ART LAB

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από τις πιο ευφάνταστες κατασκευές! Ακολουθώντας τις οδηγίες των σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο του DIY Art Lab και χρησιμοποιώντας απλά υλικά που...

Περισσότερα

ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΡΥΠΩΣΕ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ!

Η πρωτότυπη και διαδραστική ξενάγηση Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι, βασισμένη στις αρχές του museum theater, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για πρώτη φορά το 2016, γίνεται ψηφιακή! Ακολουθούμε...

Περισσότερα