ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ 2021 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο ΟΠΑΝΔΑ και η Τεχνόπολη σχεδιάζουν για την εκπαιδευτική σεζόν του 2021 ένα πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικής μάθησης για παιδιά, γεμάτο παιχνίδι, φαντασία και μικρές ανακαλύψεις.

Μέσα από ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα και πρωτότυπα εργαστήρια, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν από την αρχή αγαπημένους πολιτιστικούς χώρους και μουσεία του Δήμου Αθηναίων, θα εμπνευστούν από τις μοναδικές τους συλλογές, θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, θα εκφραστούν δημιουργικά και, κάπως έτσι, θα γνωρίσουν τη σύγχρονη ιστορία της Αθήνας!

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε σχολικές ομάδες και οικογένειες με παιδιά, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από εξειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς, βιβλιοθηκονόμους, εικαστικούς, κ.ά.

Σχεδιάζονται και υλοποιούνται από: το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης και τους παρακάτω πολιτιστικούς χώρους του ΟΠΑΝΔΑ: Βρεφική-Νηπιακή Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Κέντρο Τεχνών, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ανακαλύψτε το συναρπαστικό πρόγραμμα δημιουργικής μάθησης του Δήμου Αθηναίων εδώ.

*Οι δράσεις εντάσσονται στην υλοποίηση του Culture is Athens, του τριετούς σχεδίου του Δήμου Αθηναίων για τον πολιτισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού, στην αξιοποίηση και τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών αλλά και στην πραγματοποίηση ενός ενιαίου προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλους.

Δείτε ακόμα

DIY ART LAB

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από τις πιο ευφάνταστες κατασκευές! Ακολουθώντας τις οδηγίες των σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο του DIY Art Lab και χρησιμοποιώντας απλά υλικά που...

Περισσότερα

ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΡΥΠΩΣΕ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ!

Η πρωτότυπη και διαδραστική ξενάγηση Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι, βασισμένη στις αρχές του museum theater, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για πρώτη φορά το 2016, γίνεται ψηφιακή! Ακολουθούμε...

Περισσότερα