Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ξενάγηση ενηλίκων από την υπεύθυνη του ΒΜΦ, Μαρία Φλώρου

25 Φεβρουαρίου | 12:00 - 13:00

Επισκεφθείτε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και ανακαλύψετε τους χώρους του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, μέσα από μια μοναδική ξενάγηση από την Υπεύθυνη του Μουσείου, την αρχαιολόγο-μουσειολόγο Μαρία Φλώρου.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τους ενήλικους επισκέπτες του να γνωρίσουν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσουν τον σπάνιο μηχανολογικό εξοπλισμό του 19ου αιώνα και να ανακαλύψουν τον ρόλο των εργαζομένων στο παλιό εργοστάσιο καθώς και τις συνθήκες ζωής στην περιοχή του Γκαζιού, ακολουθώντας τη Μαρία Φλώρου σε μια μοναδική περιήγηση-ξενάγηση στο καλύτερα σωζόμενο εργοστάσιο φωταερίου στην Ευρώπη, ένα «ζωντανό» βιομηχανικό μνημείο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι μία συνολική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις: Θα έρθουμε σε επαφή με τις μυρωδιές του εργοστασίου, θα ακούσουμε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από ηχητικά τεκμήρια που θα μας «ξαφνιάσουν» και θα αγγίξουμε τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα. Η εμπειρία εμπλουτίζεται με νέες τεχνολογίες, 3D προβολές, σε συνδυασμό με ιστορικά τεκμήρια και μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό.

Πληροφορίες

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 12:00

Διάρκεια: 60’

Κόστος: 4 ευρώ/άτομο (συμπεριλαμβάνεται το κόστος εισόδου)

Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 2130109325

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25 Φεβρουαρίου
Ώρα:
12:00 - 13:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Διοργανωτής

Μετάβαση στο περιεχόμενο