Μια βόλτα στο μουσείο με σακίδιο

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει σχεδιάσει μια εναλλακτική δράση για οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών που θέλουν να γνωρίσουν ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της Αθήνας μέσα από την εξερεύνηση, τη διάδραση και το παιχνίδι!

Μικροί και μεγάλοι παίρνουν το κίτρινο σακίδιο και περιηγούνται στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου στους δικούς τους χρόνους και ρυθμούς. Γίνονται για λίγο εξερευνητές και μαζί ανακαλύπτουν την ιστορία και λειτουργία του εργοστασίου, μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής, παζλ και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. Το περιεχόμενο του διαδραστικού σακιδίου απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-6 ετών και σε οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών.

Το σακίδιο για τις μικρότερες ηλικίες εστιάζει στην ανακάλυψη της πληροφορίας μέσα από τις αισθήσεις και τη διάδραση, ακολουθώντας την πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή του Μουσείου και τα κίτρινα κουτιά. Τα παιδιά αγγίζουν το κωκ και αισθάνονται τη ζέστη που υπήρχε μέσα στους φούρνους, ακούνε τον ήχο του φτυαρίσματος του λιθάνθρακα και του κουδουνιού της βάρδιας που καλούσε τους εργαζομένους για δουλειά, μυρίζουν τις τρεις χαρακτηριστικές μυρωδιές της περιοχής του Γκαζιού που επικρατούσαν πριν από σχεδόν 100 χρόνια!

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, το διαδραστικό σακίδιο εστιάζει στα κρυμμένα μηχανήματα και τις σπάνιες εφευρέσεις που κρύβονται μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου. Μέσα από έναν χάρτη εφευρέσεων, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις του εργοστασίου, τους εφευρέτες που κρύβονται πίσω από αυτές, καθώς και τις χώρες προέλευσης των μοναδικών αυτών μηχανημάτων που μας ταξιδεύουν στην εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης στην Ελλάδα.

Μπορείτε να δανειστείτε το κίτρινο σακίδιο από το Πωλητήριο του (Shop) ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά σας, και να το επιστρέψετε πάλι εκεί αφού ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας στο Μουσείο.

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-6 και 7-11 ετών
Είσοδος στο Μουσείο: 2€
Κόστος χρήσης σακιδίου: 4€                             

Μετάβαση στο περιεχόμενο