Αισθητηριακή Διαδρομή

Το φωταέριο που γεννιόταν στους φούρνους του εργοστασίου ήταν κρύο ή ζεστό; Αν αγγίξει κανείς το κάρβουνο λερώνονται τα χέρια του; Πώς μύριζε η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο;

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει σχεδιάσει μια πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή για οικογένειες με παιδιά από 3 ετών που θέλουν να γνωρίσουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από τον μαγικό κόσμο των αισθήσεων! Κοίτα, άκου, μύρισε, νιώσε ένα παλιό εργοστάσιο!

Μέσα στα κτίρια του παλιού εργοστασίου έχουν τοποθετηθεί επτά «σημεία διάδρασης» με τη μορφή κίτρινων κουτιών. Ακολουθώντας την αισθητηριακή διαδρομή, μικροί και μεγάλοι έρχονται σε επαφή με το μοναδικό αυτό βιομηχανικό μνημείο μέσα από τις αισθήσεις: ακούν τον ήχο του φτυαρίσματος του κάρβουνου και του κουδουνιού της βάρδιας που καλούσε τους εργαζομένους για δουλειά, αγγίζουν το κωκ και αισθάνονται τη ζέστη που υπήρχε μέσα στους φούρνους. Ακόμη, θα ενεργοποιούν την όσφρησή τους μέσα από τις τρεις χαρακτηριστικές μυρωδιές της περιοχής του Γκαζιού που επικρατούσαν πριν από σχεδόν 100 χρόνια και θα γνωρίζουν την ιστορία και λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου με βιωματικό τρόπο.

Η αισθητηριακή διαδρομή συμπληρώνει τη μουσειακή διαδρομή και μετατρέπει τη γνώση σε συναρπαστική εμπειρία.

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 3 ετών
Είσοδος στο Μουσείο: 2€

Μετάβαση στο περιεχόμενο